Aanbiedingen & Nieuws
.
Hollandse Boerenkaas - Kalkmankaas.nl
14833
page-template-default,page,page-id-14833,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Hollandse Boerenkaas

Beleef hoe ambachtelijke boerenkaas smaakt.

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is met de melk van hun melkveestapel.
Zij verwerken zelf de melk van hun melkveestapel tot hun unieke eigen boerenkaas.

Zo rijk, krachtig en uniek

Ons assortiment bijzondere boerenkazen

Boeren Meisjeskaas – Jong Belegen
Boerenkaas Speciaal van Boer Anker – Belegen
De Stolwijker boerenkaas – Belegen
Boeren Stolwijker – Pittig Oud
Boeren Stalkaas – (gruyere smaak)
Kruimelboerenkaas – (ongeperst zuivel)
Boerenkaas Oud Standaard – Overjarig
Boerenkaas Leidse 25+ met komijn
Boerenkaas met brandnetel en knoflook

Zelfkazende streekboerderijen

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij bereid is.
Momenteel zijn er zo’n 300 zelfkazende boerengezinnen. Zij verwerken zelf de melk van hun melkveestapel tot hun unieke eigen boerenkaas. De melk is meestal afkomstig van koeien, maar het kunnen ook geiten, schapen zijn.

Het recept

Meestal is de kaasbereiding en het maken van boerenkazen het werk van de boerin. Bij de bereiding van de eigen boerenkaas heeft iedere boerin ook haar eigen recept. Door overlevering en plaatselijke gebruiken heeft zij haar eigen manier van werken. Dit zorgt bij boerenkaas voor een unieke smaak.

Dagverse rauwe melk

De zelfkazende boeren gebruiken voor het kaasmaken dagverse melk. Dus rechtstreeks van de koe. Boerenkaas wordt bereid van zogenaamde ‘rauwe’ melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dát maakt – samen met de ambachtelijke bereiding – de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden.