Aanbiedingen & Nieuws
.
Kaasfondue - Kalkmankaas.nl
15968
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15968,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Kaasfondue

snel klaar en makkelijk te bereiden

Gezellig, kaasfondue! Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan.
Ga je voor de klassieke Zwitserse kaasfondue of liever een verrassende variant?

Kaasfondue doet het altijd goed

Wat is er nu gezelliger om met famillie, vrienden, bekenden, te kaasfonduen?
Heerlijk met een glas goede wijn of rosé te genieten. Lekker, makkelijk en gezellig.
Tal van momenten kunnen kaasfondue tot een groot succes maken:

− Kaasfondue, in de winter gezellig bij kaarslicht,
− Kaasfondue ,in de lente uitgebreid borrelen op het terras,
− Kaasfondue, tijdens zwoele zomeravonden aan het strand,
− Een kaasfondue, in de herfst als oppepper na een lange boswandeling.

Weinig tijd, kies voor een kaasfondue

Ook op de momenten waarop u geen zin hebt om lang in de keuken te staan
is kaasfondue een aanrader! Alles kan snel op tafel staan.

Kaasfondue kent een keur aan variaties.
Kaasfondue met stokbrood is geijkt, maar geeft wel snel een vol gevoel.
Probeer dus te varieeren  met o.a. Tomaatjes, beetgare groente, blokjes ham, of augurkjes. Dit zal alles lekkerder doen smaken en je kunt het langer vol houden.

Heerlijke Variaties
Zwitsers kaasfondue

Recept voor 4 personen
• 1 knoflookteen (gehalveerd)
• 1½ theelepel maizena
• 4 dl droge witte wijn
• 800gr – 1000gr. Zwitserse kaas (Emmentaler, Appenzeller en Gruyère) geraspt.
• 4 à 5 eetlepels kirsch
• Blokjes brood om te dopen

Bereiding:
Wrijf de fonduepan in met knoflook. U kunt de knoflook ook fijn hakken en in de pan doen. Meng daarna de maizena in een kommetje met 2 à 3 eetlepels van de wijn. Verwarm de wijn langzaam. Voeg een derde van de geraspte kaas toe en blijf het mengsel al roerend verhitten tot het kookt en de kaas is gesmolten. Roer het maizena-mengsel er geleidelijk door en voeg beetje bij beetje de overige Zwitserse kazen toe. Doe de kirsch erbij. Houdt de fondue warm op een plaatje op tafel en zet er blokjes brood bij om in te dompelen.

Kaasfondue Sedurre

Recept voor 2 tot 4 personen
• 500 gram Sedurre kaas (olijven,knoflook,tomaatjes,bassilicum en truffel)
• 500 gram belegen Stompetoren kaas
• 3 dl droge witte wijn
• maïzena
• Zwarte peper

Bereiding:
Giet de wijn in de fonduepan zonder deze te laten koken.
Voeg bij kleine beetjes de geraspte of kleine blokjes kaas toe.
Verhoogt u de temperatuur iets terwijl u goed blijft roeren.
Als het geheel mooi egaal is voegt u een papje van wat maïzena en witte wijn toe
en wat gemalen peper naar smaak. Smakelijk eten.

Hertog Jan Bier kaasfondue

Recept voor 2 tot 4 personen
• 500 gram Stompetoren smeuig pikant
• 500 gram boerengaten kaas
• 3 teentjes knoflook
• 1 theelepel sambal oelek
• 1 rode peper
• 1 flesje hertog –jan Grand Prestige
• 1/3 eetlepel maïzena

Bereiding:
Snipper de knoflookteentjes en de rode peper doe ze samen in de pan.
Voeg het bier toe en laat dit 5 min. weken.
Verwarm de pan op het vuur tot aan de kook (niet koken!).
Voeg een beetje kaas toe en blijf roeren.
Voeg vervolgens de sambal toe tot u een pikante smaak te pakken hebt.
Eventueel met maïzena binden. Eet smakelijk.