Aanbiedingen & Nieuws
.
Olijven & Tapenades - Kalkmankaas.nl
15297
page-template-default,page,page-id-15297,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Olijven & Tapenades

Luchtig en lekker, met een zonnige smaak.

Als aanvulling voor uw kaasplateau of gewoon bij de borrel bieden wij een compleet assoriment olijven, tapas en tapenades

Speciale Olijven, Tapas & Tapenades

Een compleet assortiment met olijven, tapas en tapenades. Vol op keuze, met als specialiteit: De Borrel Olijven, gemarineerd met Honing, ui en knoflook, het proberen waard!!!

Ons assortiment:

Knoflook Olijven
Borrel Olijven
Tomaat/Bassilicum Olijven
Zwarte Olijven
Italia mix
Peppadew met roomkaas
Aioli Pesto
Toscaanse Tapenade
Peppadew Tapenade

Kalamata Olijven
Taggiasche Olijven
Olijven
Olijven gevuld met Roomkaas
Pittige Gamba’s
Aioli
Bospaddenstoelen Tapenade
Pesto Tapenade
Kruidenboter

Olijven

Olijven kunnen in allerlei gerechten verwerkt worden. Men eet olijven graag in bijvoorbeeld salades,  op pizza’s of los bij de borrel. Veel olijven worden niet ingemaakt, maar door middel van persing tot olijfolie verwerkt.
De meeste mensen kennen het onderscheid tussen de groene en de donkere (zwarte) olijven.
− De groene olijven zijn eigenlijk de onrijpe olijven.
− De zwarte zijn dan ook zachter en wat sterker van smaak.

Tapas & Tapenades

Tapa (meervoud: tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd.

Tapenade is een dikke koude saus bereid uit olijven en kappertjes. Van oorsprong is het een Provençaals product. De naam is afkomstig van tapéno, Provençaals voor kappertje. Tapenade wordt ook vaak gebruikt in de keuken in andere Europese landen, onder andere als borrelhapje (op een toastje), broodbeleg, pastasaus en dressing.

We hebben onze tapas en tapenades geselecteerd op basis van versheid, ingrediënten van hoge kwaliteit, presentatie, smaak en ‘eigenheid’.